Program


BAAL

BAAL

BAAL
Bertolt Breht
PREVOD: Maja Matić
REDITELJ I SCENOGRAF: Diego De Brea
DRAMATURG: Katalina Đarmati

Kategorije ulaznica


1 000.00 RSD
Nenumerisana mesta

Trenutni događaji
INFO ORGANIZATORA (22.02.2021.): Beogradsko dramsko pozorište -
"Otkazuje se premijera i svi termini igranja predstave "BAAL" u fabruaru i martu - 26, 27. i 28. februar // 02. i 03.mart. Nov termin premijere je 15.04. i repriza 16.04.
Novi termin premijernog izvođenja predstave BAAL pomeren je za 15. april, dok je prva repriza zakazana za 16.04. od 19h na Velikoj sceni "Olivera i Rade Markovic".
Svim online kupcima biće stornirane ulaznice i vraćen novac na račun, a kupci koji su kupili ulaznice na blagajni BDP-a mogu da zamene ulaznice do 28.02." bdp.rs

 
BAAL
Bertolt Breht
PREVOD: Maja Matić
REDITELJ I SCENOGRAF: Diego De Brea
KOSTIMOGRAF: Blagoj Micevski
DRAMATURG: Katalina Đarmati

IGRAJU:

Miloš Biković
Vanja Nenadić
Dunja Stojanović
Ivan Zablaćanski
Jana Milosavljević
Maja Ranđić
Miloš Petrović Trojpec
Milan Čučilović
Milan Zarić
Miodrag Radonjić
Stefan Radonjić

 

Premijera: 15.04.2021.
fotograf Dragana Udovičić

 

Cenjeni i višestruko nagrađivani slovenački reditelj Diego De Brea radiće najzad u Beogradu. „ Baal“ je prvi Brehtov celovečernji komad, napisao ga je kao dvadesetogodišnjak, na samom kraju Velikog rata, i u njemu se naziru elementi dramaturških tehnika njegovog „ epskog teatra“. Neke muzičke sekvence Breht je sam komponovao. Beograd, inače, još pominje kultnu predstavu Eduarda Milera rađenu pre više od trideset godina.

„ Došao je da udahne. Da bi pronašao hrabrost za vatru duha i snagu srca između sumnje i pobožnosti. Došao je zauvek da uživa, barem sada i ovde. Traži onu nedostupnu zemlju u kojoj bi bolje živeo. Jer čovekova čežnja za srećom ne može biti ubijena i to je jedino što ga održava u životu i proganja ga celog života. Baal putuje prema svom neizbežnom samouništenju . Njegova želja da ispuni Nebo bez Boga prisiljava ga da prezire već opustošeni svet. Preokupiran je vrednostima, verom i ljubavlju , domovinom i zakonom. Počinje da se igra sa đavolovim repom. Baal i njegov ples izazivaju smrt.“

Bertolt Breht

 

Izvor: bdp.rs

Preporuka


Mark Kamoleti BOING – BOING Reditelj: Predrag Stojmenović Igraju: Radovan Vujović, Viktor Savić,…

Ivor Martinić Sumrak bogova Reditelj: Jagoš Marković

Igra: Andrija Milošević Tekst: Miodrag Karadžić Režija: Jana Maričić Andrija Milošević u urnebesno…