Program


Leto kada sam naučila da letim
6

Leto kada sam naučila da letim

Roman Jasminke Petrović „Leto kad sam naučila da letim“ dobar je primer kako tinejdžerska proza može da bude i zabavna i pametna u isti mah, nenametljivo angažovana, ali precizna u svojoj nameri, zavodljiva kroz motive leta na Jadranu, sunca, mora, letnjih romansi.  više

INFO ORGANIZATORA (29.06.2020.): Predstava Leto kada sam naučila da letim 06.07.2020. je otkazana. Za više informacija o povratu ulaznica, molimo vas da pošaljete email na office@tickets.rs .

 

 

LETO KADA SAM NAUČILA DA LETIM

Prema knjizi Jasminke Petrović

 

Reditelj: PATRIK LAZIĆ

Dramaturg: IVONA JANJIĆ

Producent: MIRJANA ŽARKOVIĆ

Kompozitor: ANĐELA MILIĆ

Scenograf: NEVENA MARKOVIĆ

Kostimograf: VIŠNJA ŽILIĆ

Asistent kostimografa: ANĐELA BAJAGIĆ

Asistent producenta: NAĐA MILOŠEVIČ

 

Uloge:

Sofija - SRNA ĐENADIĆ

Marija - LJILJANA ĐURIĆ

Lucija - DRAGA ŽIVANOVIĆ

Luka - ANDREJ JEMČOV

Sven - ĐORĐE MIŠINA

 

Roman Jasminke Petrović „Leto kad sam naučila da letim“ dobar je primer kako tinejdžerska proza može da bude i zabavna i pametna u isti mah, nenametljivo angažovana, ali precizna u svojoj nameri, zavodljiva kroz motive leta na Jadranu, sunca, mora, letnjih romansi. Ipak, to nije još jedan tinejdžerski ljubić o letnjoj ljubavi, ovaj roman je mnogo više od toga, a nadamo se da smo predstavom uspeli da zahvatimo bar delić toga.

Za mene kao reditelja, tematski je bilo važno obuhvatiti proces u kojem tinejdžerka Sofija tokom letovanja u Hrvatskoj, sazreva u devojku svesnu toga da je život mnogo više od društvenih mreža. Ona se susreće sa sopstvenim predrasudama i stereotipima koji su programirani u nju raznim kanalima, otkriva prvu ljubav, ali se i po prvi puta susreće sa smrću bliske osobe. Put od erosa do tanatosa je zapravo put ka zrelosti, a negde između toga jeste život. Zato bi metafora "kad sam naučila da letim" mogla da se prevede i jednostavnije - leto kad sam počela da odrastam.

Uživajte u predstavi i zapamtite, stvoreni ste da letite, samo treba da naučite kako.

Patrik Lazić, reditelj

 

Izvor: Producentkinje (Anica Žarković PR organizacija umetničkih događaja, produkcija audio-vizuelnih dela i angažman umetnika Producentkinje)

 

Preporuka


NORVEŠKA SENZACIJA WARDRUNA U BEOGRAD DONOSI MAGIJU NORDIJSKOG FOLKA