Program


TRICKY
3

TRICKY

Tricky

INFO (09.04.2020):

Koncert legendarnog trip-hop muzičara i producenta Trikija (Tricky) najavljen za 29. april u dvorani Amerikana Doma omladine Beograda odložen je zbog trenutne vanredne situacije u zemlji i svetu.

Molim vas za još malo strpljenja, pošto čekamo od muzičarevog menadžmenta precizne instrukcije o pomeranju cele evropske turneje. Novi datum beogradskog koncerta biće objavljen nadamo se uskoro.

Sve kupljene ulaznice važiće za novi datum i nije ih potrebno menjati.

 

Legendarni trip-hop muzičar i producent Triki (Tricky) održaće koncert 29. aprila (21:00) u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda. Trikijevom nastupu u Beogradu prethodiće 6. marta objavljivanje EP-a "20,20", koga je danas najavio spot "Lonley Dancer" (feat. Anika).

Nakon saradnje sa kultnim bendom Massive Attack, Tricky je objavio debi solo album “Maxinquaye” (1995), sa hitovima kao što su "Aftermath", "Ponderosa", "Overcome" i "Black Steel", postavši svetska zvezda i jedan od najuticajnijih pionira trip hopa. Triki je svoj jedinstveni muzički izraz, prepoznatljiv po višeslojnom, mračnom spoju hip hopa, alternativnog roka i rage (ragga), nastavio da razvija na ukupno 13 albuma, od kojih je poslednji bio "Ununiform" (2017).

Trikijeva saradnica Martina Topley Bird do danas je ostala verovatno najprepoznatljiviji vokal njegovih pesama, mada je sarađivao i sa Bjork, Neneh Cherry, PJ Harvey, Cindy Lauper... dok se sada na "Lonley Dancer" pojavljuje pevačica iz Berlina Anika. 

"Nikad me nije zanimalo da budem najbogatiji momak na planeti. Moj stav je bio, preokrenuću muziku naglavačke. Stvoriću zvuk koji niko do sada nije čuo", objašnjava sebe Triki, pravi imenom Edrijen Tous (Adrian Thaws), u nedavno objavljenoj autobiografiji "Hell Is Round the Corner".

Ulaznica za Trikijev koncert u pretprodaji od 19. februara košta 1.800 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs. 

 

Foto Boris Vezmar:

https://drive.google.com/drive/folders/1kRsh_ot_uDch7_3Jc0MGGHJN9Mj0ZCPt?usp=sharing

https://www.youtube.com/watch?v=W9TkyYXVPWo

https://www.facebook.com/events/191648278564662/

 

Izvor: Long Play

 

Preporuka


Da li voliš svoje slobodno vreme da provodiš u prirodi? Da li voliš…

Dokumentarna predstava, ali ne i biografska drama Koncept, režija i dramaturgija: Milena BOGAVAC